Annonce
International

Kim Jong-un vil igen mødes med Donald Trump

Brevet fra Nordkorea er »varmt« og »positivt«, lyder det fra Det Hvide Hus.

Donald Trump og Kim Jong-un under det historiske topmøde i Singapore i juni. Foto: AP/Evan Vucci

Den nordkoreanske leder Kim Jong-un har formelt bedt USA's præsident Donald Trump om et møde nummer to.

Det skriver flere nyhedsbureauer.

Ifølge Det Hvide Hus' pressesekretær Sarah Huckabee Sanders var brevet fra Kim Jong-un »varmt« og »positivt«.

Video: Her underskriver Trump og Kim "historisk dokument"

Donald Trump har tidligere åbnet for endnu et møde med Nordkorea, hvor parterne skal diskutere Nordkoreas atomprogram, eller rettere, manglen på nedrustning fra nordkoreanernes side.

Trump meddelte i august på Twitter, at han ville aflyse sin udenrigsministers planlagte besøg i Nordkorea, fordi »vi ikke gør tilstrækkelige fremskridt med atomafviklingen på den koreanske halvø«.

Nordkorea lovede i juni i år at arbejde for en fuldstændig atomvåbenfri koreansk halvø. Der er dog ingen tegn på, at landet er ved at nedruste. 

Overblik: Det har Trump sagt om Kim Jong-un

I begyndelsen af året udvekslede Donald Trump og Kim Jong-un bitre verbale trusler og fornærmelser, som pustede til frygten for atomkrig. Nordkorea affyrede også langtrækkende missiler og meddelte, at USA nærmest selv »beder om atomkrig«.

Siden er forholdet mildnet. De to statsledere mødtes første gang i Singapore den 12. juni i år. Mødet var ifølge Kim Jong-un »begyndelsen på en betydningsfuld rejse«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her