Annonce
International

Rusland: Rumstation stødte alligevel ikke ind i meteor - det kan have været sabotage

Et hul om bord på Den International Rumstation, ISS, kan ifølge russerne være lavet med vilje.

Det var i dette russiske fartøj Sojus, som fragter astronauter til og fra rumstationen, at man opdagede hullet. Foto: NASA via AP

Astronauterne om bord på Den Internationale Rumstation, ISS, måtte torsdag reparere en lille lækage, der i første omgang blev tilskrevet et sammenstød med en mikrometeor.

Imidlertid har det russiske rumagentur, Roskosmos, nu undersøgt sagen og er kommet frem til, at det lille hul i rumstationen bar præg af at være boret af et menneske.

»Der var flere forsøg på at bore huller. Hvad er dette? En defekt i rumstationen eller en overlagt handling?,« lyder spørgsmålet fra Roskosmos' chef Dmitrij Rogozin ifølge AFP.

Astronauter har lappet hul i rumskib med tape og fugemasse

Rusland vil derfor ikke udelukke, at hullet er et resultat af sabotage, og Dmitrij Rogozin siger nu, at rumstationen ikke - som først meddelt - stødte sammen med en lille meteor.

Der er p.t. tre amerikanere, to russere og én tysker om bord på ISS. Det var i det russiske fartøj Sojus, at man opdagede hullet.

Hvis der skulle være tale om en "medfødt" fejl i fartøjet, er det dermed den russiske produktion af Sojus, som bærer skylden for hullet.

I første omgang lappede astronauterne hullet med tape, hvilket begrænsede skadens omfang. Senere lappede to af de russiske astronauter ifølge nyhedsbureauet AP hullet ved hjælp af fugemasse.

Avisen Washington Post skriver, at Roskosmos også for seks år siden antydede, at sabotører kunne have en finger med i spillet. Dengang gjaldt det mislykkede affyringer af et ubemandet rumskib.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her