Annonce
International

Jæger dræbt af isbjørn på ubeboet ø i Canada

Biologer forudsiger, at antallet af isbjørneangreb stiger i fremtiden som følge af klimaforandringer.

Den hurtige afsmeltning af is i Det Arktiske Hav bringer isbjørne og mennesker tættere på hinanden. Arkivfoto: Jason Roberts

En mand, der var på jagt efter rensdyr og narhvaler, på den ubeboede ø White Island nord i Canada, er blevet dræbt af en isbjørn.

Inuit-jægeren, som var sammen med to venner i et arktisk område i Canada, er den anden person, som er blevet dræbt af en isbjørn i landet i år.

De to ledsagere til den dræbte blev begge såret ved isbjørneangrebet.

- De tre mænd blev meldt savnet søndag. Der blev både udsendt et fly og en isbryder fra kystvagten for at få lokaliseret mændene, som kommer fra inuit-landsbyen Naujaat, siger Canadas Royale Beredne Politi i en presseerklæring.

Redningsmandskab lokaliserede mændene tirsdag på White Island.

Arktis' sidste holdepunkt smelter - isbjørne er i fare

- En af jægerne var død, mens de to andre var lettere såret. En undersøgelse viste, at jægerne var ofre for et isbjørneangreb, hedder det i pressemeddelelsen fra Canadas Royale Beredne Politi.

En anden indbygger fra det canadiske territorium Nunavut blev dræbt i juli af en isbjørn.

Isbjørneangreb er sjældne. Men de hurtige ændringer i klimaet har fået isen i Det Arktiske Hav til at smelte hurtigere. Det bringer isbjørne og mennesker tættere på hinanden end tidligere.

I de seneste årtier har der været rapporter om adskillige isbjørneangreb på mennesker.

Biologer forudsiger, at der kommer flere angreb i fremtiden, da isbjørnene i dag tilpasser sig og nu jager på landjorden, da de ikke kan overleve sommermånederne uden føde.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her