Annonce
International

Paven: Bøn og psykiatri kan hjælpe homoseksuelle børn

Forældre til børn, der viser tegn på homoseksualitet, kan overveje at søge psykiatrisk hjælp, siger paven.

Pave Frans' udtalelser om homoseksuelle har ført til løftede øjenbryn hos LGBT-aktivister. Foto: Alessandra Tarantino/AP Photo

Pave Frans anbefaler forældre, som mener, at deres børn kan være homoseksuelle, til at bede og muligvis også søge psykiatrisk hjælp til børnene.

En journalist spurgte mandag det katolske overhoved, hvad forældre til et homoseksuelt barn skal gøre.

- Først og fremmest bede. Man skal ikke fordømme, men have dialog, forståelse og give plads til sønnen eller datteren, svarede paven.

- I hvilken alder viser problemerne sig? Det er vigtigt. Når det viser sig fra barndommen, kan der gøres meget gennem psykiatri for at se, hvordan tingene er.

Rapporter har kortlagt misbrug i Irlands katolske kirke

Udtalelsen har medført løftede øjenbryn hos LGBT-aktivister.

- At tale om psykiatri får katolske forældre til at tro, at psykiatri kan kurere homoseksualitet, siger Fabrizio Marrazzo fra støttegruppen Gay Hotline ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa.

- Homoseksualitet er ikke en sygdom, men en naturlig variant af menneskelig væremåde, og det bør accepteres og respekteres, tilføjer han.

Vatikanet har udeladt udtalelsen fra det officielle referat og siger, at paven ikke havde til hensigt at antyde, at homoseksualitet er en mental lidelse, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ærkebiskop hævder: Paven har kendt til kirkens sexmisbrug i flere år

Homoseksualitet blev fjernet fra Verdenssundhedsorganisationen WHO's liste over psykiske sygdomme i 1990.

Paven blev stillet spørgsmålet om homoseksualitet, da han var på vej hjem til Rom fra et besøg i Irland.

Turen har været præget af beskyldninger om, at paven kendte til og ignorerede beskyldninger om en fremtrædende amerikansk kardinals seksuelle misbrug af børn.

/ritzau/dpa

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her