Annonce
International

Putin-kritiker anholdt forud for afstemning og valg

Det vides ikke, hvorfor Aleksej Navalnyj lørdag er blevet anholdt, forud for afstemning om en pensionsreform.

Foto: Evgeny Feldman/AP

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj er blevet anholdt foran sit hjem i Ruslands hovedstad, Moskva.

Det oplyser Kira Jarmysj, der er talskvinde for Navalnyj, på Twitter lørdag.

Det er ifølge Jarmysj uklart, hvad årsagen til anholdelsen er. Navalnyj er blevet ført til en lokal politistation i Moskva, hvor han tilbageholdes.

- Navalnyj er blevet tilbageholdt for to timer siden uden for sit hus. Han er nu på Danilovskij politistation. Det blev ikke oplyst, hvorfor han blev anholdt. De tog hans telefon, tweetede Kira Jarmysj ifølge nyhedsbureauet AFP.

Nogen opererer dog fra Aleksej Navalnyjs Twitter-profil. Profilen har udsendt en anden brugers opslag fra cirka 17.15 lørdag eftermiddag med en video af en person, der føres ud fra et fængsel og over i en ambulance.

Ifølge brugeren bag opslaget er personen, der føres bort Navalnyj.

Navalnyj er en af Ruslands mest fremtrædende kritikere af præsident Vladimir Putin.

Anholdelsen kommer forud for en række valghandlinger i Rusland. Oppositionen har indkaldt til demonstrationer 9. september forud for en folkeafstemning om en kontroversiel pensionsreform.

Samme dag vil flere regioner i Rusland inklusiv Moskva afholde regionalvalg.

Ifølge AFP siger Jarmysj til radiostationen Ekho Moskyv, at anholdelsen "formentligt" er forbundet med planerne om protester.

Navalnyj var forhindret i at stille op til præsidentvalget tidligere i år. Han er også tidligere blevet anholdt for at arrangere demonstrationer mod regeringen.

Hans seneste fængselsdom var i maj. Her fik han 30 dages fængsel for sin rolle i demonstrationer mod Putin i mere end 90 byer under sloganet "Putin er ikke vores tsar", skriver Moscow Times.

/ritzau/dpa

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her