Annonce
International

Ministerium: Saudi-ledet missilangreb dræbte 20 børn i Yemen

20 børn, fem kvinder og en chauffør blev angiveligt dræbt, da et missil ramte deres køretøj under en flugt.

26 civile, herunder mange børn, blev torsdag dræbt i et missilangreb af den saudi-ledede koalition i provinsen Hodeida i det vestlige Yemen.

Det oplyser Youssef al-Hadiri, talsmand for landets sundhedsministerium, der er under de iranskstøttede houthi-oprøreres kontrol.

Ifølge talsmanden ramte et missil et køretøj med civile på flugt fra området.

Talsmanden fortæller ifølge nyhedsbureauet dpa, at de dræbte tæller 20 børn, fem kvinder og chaufføren af køretøjet.

Youssef al-Hadiri fortæller, at ofrene blev dræbt, da de forsøgte at flygte fra Alkoui-området, efter et angreb mod et hus i området onsdag aften kostede fire civile livet.

Den saudi-ledede koalition har endnu ikke kommenteret oplysningerne fra sundhedsministeriet.

Alkoui-området oplever for tiden tunge kampe mellem styrker, der er loyale over for koalitionen, og houthi-oprørere. Kampene gør det meget vanskeligt for civile at flygte fra området.

Styrker fra den yemenitiske regering, der er støttet af den saudi-ledede koalition, indledte i juni en offensiv for at tilbageerobre Hodeida fra houthi-oprørerne.

Siden har yemenitiske regeringsstyrker overtaget kontrollen med lufthavnen i Hodeida, ligesom at de arbejder på at generobre byens meget vigtige havn, hvorfra 80 procent af nødhjælpen til Yemen kommer igennem.

Nødhjælpsorganisationer har advaret om, at offensiven kan få ødelæggende konsekvenser for Yemens befolkning, der allerede er på kanten af hungersnød.

Tidligere på måneden kostede et luftangreb i byen Dahyan mindst 50 personer, heriblandt 29 børn, livet, da en bus blev ramt.

Koalitionen har påtaget sig ansvaret for angrebet, men påstår, at bussen transporterede houthi-oprørere, skriver nyhedsbureauet AFP.

Efterfølgende har den saudi-ledede koalition oplyst, at den vil efterforske angrebet.

Det skete, efter at både FN og USA havde krævet en undersøgelse af hændelsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her