Annonce
International

Paven vil mødes med irske ofre for seksuelle overgreb

Efter undskyldning vil paven mødes med irsk ofre for seksuelle overgreb i Irland.

Den katolske kirke har fejlet i sin behandling af præsters seksuelle misbrug af børn, lød det tidligere på ugen fra pave Frans. Foto: Alessandra Tarantino/AP Photo

Pave Frans skal mødes med ofre for præster, der har begået seksuelle overgreb på børn, under sit besøg i Irland. Det oplyser Vatikanet tirsdag.

Paven besøger Irland den kommende weekend.

Mødet bliver dog ikke offentligt, og pressen bliver først informeret, når mødet har været afholdt. Det siger talsmanden for Vatikanet, Greg Burke.

Det sker for at give ofrene mulighed for selv at bestemme, om de vil dele deres oplevelser med paven.

Mandag udsendte paven en erklæring, hvori han udtaler, at den katolske kirke må forbedre indsatsen for at forhindre overgreb mod børn, der er begået af præster og andre kirkeligt ansatte.

Paven erkender: Misbrugte børns klager er blevet gemt væk

Samtidig skal den katolske kirke fjerne kulturen med at dække over hinanden, lyder budskabet.

Burke siger, at paven altid møder ofre, når han besøger lande, hvor der har været seksuelt misbrug.

- Det vigtige er, at paven kommer til Irland og lytter, siger han.

Pave Frans er under massivt pres for at talte stærkt imod de mange præster i Irland, som har misbrugt deres stilling og voldtaget og misbrugt børn, mens biskopper har dækket over dem.

Burke siger, at paven under sit besøg i Irland lørdag og søndag vil holde seks større taler under det 36 timers lange besøg i landet. Pave Frans vil også bede for ofrene i Dublins domkirke Skt. Mary.

Pave Frans har tidligere mødt ofre i Philadelphia, Chile og i Vatikanet. Vatikanet er tidligere blevet kritiseret for dets håndtering af seksuelle krænkere flere steder - blandt andet i Mexico.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her