Annonce
International

Krise mellem Saudi-Arabien og Canada bekymrer Samuelsen

Diplomatisk krise opstod, da Canada udtrykte bekymring over fængslingen af aktivister i Saudi-Arabien.

- Jeg er bekymret over den seneste udvikling i Saudi-Arabien. Derfor følger jeg udviklingen nøje, siger Anders Samuelsen i en mail til Berlingske. Arkivfoto: Jessica Gow/AP

Det ser ikke ud til, at den diplomatiske krise mellem Canada og Saudi-Arabien slutter lige med det samme.

Striden mellem de to lande begyndte fredag. Her udtrykte den canadiske ambassade i Saudi-Arabien "alvorlig bekymring" over fængslingen af adskillige aktivister i landet den seneste tid.

Saudi-Arabien stopper medicinsk behandling af borgere i Canada

I Danmark følger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) med fra distancen.

- Jeg er bekymret over den seneste udvikling i Saudi-Arabien.

- Derfor følger jeg udviklingen nøje, og vi er i tæt dialog med vores EU-partnere om, hvordan vi bedst håndterer situationen, siger Samuelsen i en mail til Berlingske.

Onsdag kom det frem, at Saudi-Arabien har stoppet alle medicinske behandlinger af saudiarabiske borgere, der er indlagt på hospitaler i Canada. Det oplyste et saudiarabisk nyhedsbureau natten til onsdag dansk tid.

Saudisk raserianfald mod Canada chokerer vestlige allierede

Saudi-Arabien arbejder på at overflytte samtlige patienter til hospitaler uden for Canada.

Blandt de fængslede aktivister er prominente navne som Nassima al-Sadah og Samar Badawi.

- Vi opfordrer myndighederne i Saudi-Arabien til omgående at løslade dem og alle andre fredelige menneskerettighedsaktivister, skrev den canadiske ambassade blandt andet på Twitter.

Svaret fra det saudiarabiske udenrigsministerium var til at forstå.

- Kongeriget Saudi-Arabien vil ikke acceptere nogen form for indblanding i landets interne anliggender eller ordrer fra andre lande, skrev ministeriet på Twitter.

Den saudiarabiske regering mener, at Canada har blandet sig "i landets interne anliggender", når Canada offentligt udtrykker sin støtte til flere fængslede menneskerettighedsaktivister i Saudi-Arabien.

JP mener: Det er ildevarslende, at Saudi-Arabien har et sådant brushoved som kronprins

Mandag valgte Saudi-Arabien at udvise Canadas ambassadør og trække sin egen ambassadør hjem fra Canada.

Derudover har Saudi-Arabien annonceret et stop for fremtidig handel med Canada. Det er dog uvist, om det vil påvirke de eksisterende handelsaftaler mellem landene.

Tirsdag oplyste Saudi-Arabien, at landet vil sende tusindvis af saudiarabiske udvekslingsstuderende ud af Canada. De studerende må i stedet for læse videre i andre lande.

Desuden stopper flyselskabet Saudia sine flyvninger til og fra den canadiske by Toronto.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Hjemme hos bohemerne på Frederiksberg: De bor på 68 eksklusive kvm sprængfyldt med kunst og vintage
I en nyligt restaureret palæejendom på Frederiksberg i København bor Tanja Grunwald og Henrik Voigt. De har indrettet sig med både klassisk design, vintagefund og kunst – og især kunst har en stor betydning for dem. 
Se flere
Er det en sygdom ikke at ville leve?
Teatret Svalegangen sætter fokus på et aktuelt emne med en forestilling om en ung kvinde, som ikke ønsker at leve mere, og om det dilemma, hun dermed sætter sin kæreste og sine nærmeste i. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her