Annonce
International

Serie af jordskælv kvæster næsten 300 i Iran

Mange er kommet til skade, men ingen er omkommet i jordskælv i det vestlige Iran, der også har ødelagt huse.

Iran er søndag blevet rystet af en række mellemstore og lettere jordskælv, som har kvæstet mindst 287 mennesker i den vestlige del af landet.

En del mennesker er blevet behandlet på hospitalet i den vestlige provins Kermanshah, men kun otte er blevet indlagt. Der er ikke umiddelbart meldinger om dræbte.

Det oplyser guvernøren i provinsen, hvor to jordskælv indtraf, til det officielle nyhedsbureau Irna.

Lederen af den iranske hjælpeorganisation Røde Halvmåne siger, at skaderne efter to jordskælv i Kermanshah tilsyneladende ikke er voldsomme.

- Vores meldinger tyder på, at nogle mure er kollapset, men der er ikke meldt om omfattende ødelæggelser, siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Statslige medier rapporterer, at nogle huse i regionen er beskadiget af de to jordskælv, som ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) er målt til 4,7 og 5,7.

Skælvet udløste desuden et jordskred, der kortvarigt lukkede en vej.

Lokale indbyggere melder om adskillige mindre efterskælv i løbet af søndagen.

Serien af jordskælv begyndte tidligere søndag i byen Ruydar, der ligger knap tusind kilometer syd for hovedstaden, Teheran. Først blev byen rystet af et jordskælv på 4,6, og siden fulgte et kraftigere efterskælv på 5,4, oplyser USGS.

Her er der ikke umiddelbart meldt om tilskadekomne.

Jordskælv er hyppigt forekommende i Iran. I november blev Kermanshah-regionen ramt af et kraftigt jordskælv, der kostede 600 mennesker livet.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her