International

Berygtet »krigsminister« og IS-leders personlige kurér ramt: Irak har »dræbt 45 IS-medlemmer«

Irak har meldt ud, at landet har gennemført et luftangreb mod tre huse i det østlige Syrien.

Den ene af dem bliver kaldt »vicekrigsminister« for terrororganisationen Islamisk Stat (IS), den anden er angiveligt personlig kurér for IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi.

Nu er de to og 43 andre IS-medlemmer blevet erklæret dræbt af irakiske styrker, skriver BBC.

Mange regeringstro soldater i Syrien er dræbt i angreb

Det sker, efter Irak har gennemført et luftangreb mod tre huse, hvor IS-lederne mødtes i byen Hajin i det østlige Syrien.

Kilde: USA-ledet koalition bombede militæranlæg i Syrien

Blandt de dræbte skulle også være en såkaldt mediechef for terrororganisationen samt en politichef.

I december meddelte Irak, at 98 procent af det terroritorium, som Islamisk Stat tidligere har gjort krav på, er blevet tilbageerobret. Det gælder byer og områder i både Syrien og Irak.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her