Annonce
International

Putin kræver reportere løsladt i fangeudveksling med Ukraine

Russiske journalister, som blev anholdt i Ukraine i maj, skal udleveres straks, siger Ruslands præsident.

Ruslands præsident Vladimir Putin. Foto: AP/Pavel Golovkin

En udveksling af krigsfanger kan være på vej mellem Rusland og Ukraine, efter at de to landes præsidenter har drøftet emnet i en telefonsamtale lørdag.

- Der blev lagt høj vægt på det humanitære spørgsmål - herunder udvekslingen af fanger, meddeler præsident Vladimir Putins pressekontor i Moskva om samtalen med den ukrainske præsident, Petro Porosjenko.

Putin er optaget af, at Ukraine skal udlevere flere russiske journalister, som blev pågrebet i sidste måned. Det skal ifølge præsidenten ske omgående.

- Vladimir Putin understreger nødvendigheden af, at russiske journalister, som er anholdt i Ukraine, udleveres, skriver Kreml.

Der er ifølge Putins kontor indgået en aftale mellem landene.

Ukraines præsident tog ifølge det russiske nyhedsbureau Tass initiativ til samtalen.

Tass skriver, at de ukrainske sikkerhedsstyrker i midten af maj udførte en aktion rettet mod nyhedsbureauet RIA Novostis medarbejdere, som blev anklaget for forræderi.

Blandt andre en chefredaktør blev anholdt. Også flere journalister blev pågrebet.

Den aktuelle konflikt mellem den tidligere sovjetrepublik Ukraine og Rusland har stået på siden 2014. Den udviklede sig i kølvandet på en revolution i Ukraine, da landets prorussiske præsident flygtede til Rusland.

I den kaotiske eftertid rykkede russiske styrker ind i Ukraine, og Rusland annekterede halvøen Krim. Der er fortsat kampe mellem Ukraines militær og prorussiske styrker i det østlige Ukraine.

/ritzau/Tass

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her