Annonce
International

Video: Sådan opstod splittelsen på den koreanske halvø

Verdens længste våbenhvile er stadig intakt på den 38. breddegrad.

Kim Larsen sang engang: "Det var i 1949 eller cirka deromkring, da der var krig i Korea" i sit hit fra 80'erne om hospitalsskibet Jutlandia. Det var ikke helt ved siden af, selvom selve krigen om den koreanske halvø faktisk startede i juni 1950.

Spioner har ledende roller i forberedelserne til Nordkorea-topmøde

Under Anden Verdenskrig var den koreanske halvø besat af det japanske imperium, men efter kejserens fald i 1945 delte Sovjetunionen og USA halvøen i to dele ved den 38. breddegrad. Den nordlige del blev kaldt Den Demokratiske Folkerepublik Korea, mens den sydlige del blev kaldt Republikken Korea.

Ubudne gæster blander sig i Trumps forhandlinger med Nordkorea

Spændingerne omkring grænsen og mellem de to lande steg de følgende år og kulminerede altså i juni 1950, da Nordkorea invaderedede Sydkorea. Efter en tre år lang krig, hvor millioner mistede livet, endte det i en våbenhvile i juli 1953 på samme grænse, som før krigen.

Her indgik FN, på vegne af Sydkorea, våbenhvilen med Nordkorea, som stadig er gældende den dag i dag.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FN
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her