Annonce
International

Burundi kan ved afstemning sikre præsidenten til 2034

Alt peger på et ja i Burundi til at styrke præsidenten, men landet er i krise, og modstandere er presset væk.

Borgerne i den østafrikanske stat Burundi begyndte torsdag at afgive deres stemmer ved en folkeafstemning, der kan give mere magt til præsident Pierre Nkurunziza.

Landet er ramt af en dyb politisk krise som følge af præsidentens ambitioner om at bevare magten.

Nkurunziza stillede i 2015 op for at blive valgt for tredje gang. Det førte til uroligheder, som kostede 1200 mennesker livet og tvang 400.000 mennesker væk fra deres hjem.

Det er en noget flosset folkeafstemning om at ændre forfatningen, der finder sted. Går den præsidentens vej, vil han have mulighed for at blive siddende til 2034.

Fra morgenstunden mødte mange op ved valgstederne for at kaste deres stemme.

De kan stemme ja eller nej, men der følger ikke nogen spørgsmål med på stemmesedlen.

- Jeg kom ved solopgang, fordi det er vigtigt at stemme ja for at fastholde vort lands uafhængighed, lyder det fra landmanden Miburo, der har stemt i byen Nhgozi i det nordlige Burundi.

Ændringerne i forfatningen vil træde i kraft, hvis mere end 50 procent af de afgivne stemmer bliver et ja.

Mange modstandere af ændringerne er blevet pryglet, dræbt eller er flygtet fra landet. Derfor venter ingen, at den 54-årige præsident taber afstemningen.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her