Over 95 procent af verdens befolkning indånder luft, der bliver betegnet som skadelig ved at overskride WHO's grænseværdier.
Det viser et nyt studie, der er udført af The Health Effects Institute, som blandt andet har benyttet sig af satellitdata.
Ny forskning: Så meget forkorter luftforurening dit liv
Undersøgelsen viser samtidig, at forskellen på verdens mest og mindst fourende luft i øjeblikket stiger markant.
Værst er det i lande som Indien og Kina, hvor dele af befolkningen brænder fossile brændstoffer som kul af i deres hjem, når de skal lave mad eller varme deres hus.
Det har ført til, at én ud af tre personer på global plan bliver udsat for skadelig luft både på gaden og i deres egne hjem.
»Systemet, der skal holde styr på luftforurening, halter stadig langt efter den økonomiske udvikling i flere udviklingslande,« siger Bob O'Heefe, vicepræsident for The Health Effects Institute, til The Guardian.
Svensk flyafgift fyrer op for dansk klimadebat
I rigere lande som Storbritannien og USA bliver befolkningen primært ramt af skadelig luft i de områder, hvor der er tung biltrafik, viser studiet.
Udviklingen har betydet, at luftforurening på verdensplan er blevet den fjerde mest almindelige dødsårsag efter livsstilssygdomme som højt blodtryk, fedme og rygning.
Over halvdelen af de luftrelaterede dødsfald sker i Kina og Indien.