Annonce
International

Nyt studie: Mere end 95 procent af verdens befolkning indånder skadelig luft

Der er blevet større forskel på verdens mindst og mest forurende lande, ifølge nyt studie.

Over 95 procent af verdens befolkning indånder luft, der bliver betegnet som skadelig ved at overskride WHO's grænseværdier.

Det viser et nyt studie, der er udført af The Health Effects Institute, som blandt andet har benyttet sig af satellitdata.

Ny forskning: Så meget forkorter luftforurening dit liv

Undersøgelsen viser samtidig, at forskellen på verdens mest og mindst fourende luft i øjeblikket stiger markant.

Værst er det i lande som Indien og Kina, hvor dele af befolkningen brænder fossile brændstoffer som kul af i deres hjem, når de skal lave mad eller varme deres hus.

Det har ført til, at én ud af tre personer på global plan bliver udsat for skadelig luft både på gaden og i deres egne hjem.

»Systemet, der skal holde styr på luftforurening, halter stadig langt efter den økonomiske udvikling i flere udviklingslande,« siger Bob O'Heefe, vicepræsident for The Health Effects Institute, til The Guardian.

Svensk flyafgift fyrer op for dansk klimadebat

I rigere lande som Storbritannien og USA bliver befolkningen primært ramt af skadelig luft i de områder, hvor der er tung biltrafik, viser studiet.

Udviklingen har betydet, at luftforurening på verdensplan er blevet den fjerde mest almindelige dødsårsag efter livsstilssygdomme som højt blodtryk, fedme og rygning.

Over halvdelen af de luftrelaterede dødsfald sker i Kina og Indien.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
WHO
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her