Annonce
International

Kødædende sygdom breder sig med epidemisk fart i Australien

I Australien er antallet af personer med burulisår steget med 400 pct. på fire år.

»Det er et mysterium.«

Sådan siger ekspert i infektionssygdomme Daniel O'Brien til BBC.

Han er medforfatter til en artikel i Medical Journal of Australia, hvor flere læger opfordrer den autralske regering til at afsætte midler til forskning i den kødædende infektionssygdom burulisår. 

Kun otte dages sygdom: Amerikansk dreng død af sjælden kødædende bakterie

For over de seneste fire år er antallet af sygdomsramte steget med 400 pct. I 2016 var der 182 nye tilfælde i staten Victoria, i 2017 lå tallet på  275. Sygdommen, som er mest almindelig i Afrika, eller de tropiske områder i Asien, har hovedsageligt vist sig i netop Victoria, hvor klimaet er tempereret.

Og det er det, som eksperterne ikke forstår.

»Som samfund står vi over for en hastigt forværret epidemi af en alvorlig sygdom uden at vide, hvordan vi kan forhindre den,« lyder det i artiklen.

Australsk teenager blev angrebet af kødædende havlopper

Lægerne ved ikke, hvor smitten kommer fra, men teorierne omfatter nedbør, jordtyper og vilde dyr.

»Problemet er, at vi ikke har tid til at sidde og fundere over det - epidemien har antaget skræmmende proportioner,« siger Daniel O'Brien til BBC.

Burulisår opstår af bakterien mycobacetrium ulcerans og viser sig i første omgang som en lille knude eller hævelse, efterhånden udvikler det sig til et sår, som vokser. Bakterien udsender giftstoffer, som ødelægger hudcellerne, de små blodkar og underhudsfedtet, heraf sårene. Bakterien kan i sidste ende æde sig ind på knoglerne og kan føre til vansiring og skader, som kræver pastikkirurgi at rette op på.

Sygdommen behandles med antibiotika, men kræver i mange tilfælde langvarig behandling.     

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her