International

Syrisk stats-tv: Angreb er krænkelse af international lov

Det syriske luftvåben blokerede den amerikanske, britiske og franske aggression, lyder det i erklæring.

Foto: AP

Syrisk luftvåben svarede natten til lørdag igen på "aggressionen" fra det koordinerede angreb udført af USA, Storbritannien og Frankrig.

Det rapporterer syrisk stats-tv ifølge nyhedsbureauerne AP og AFP.

Det er endnu uvist, hvordan det syriske luftvåben reagerede på angrebet, der blev annonceret af USA's præsident klokken tre natten til lørdag dansk tid.

- Det syriske luftvåben har blokeret den amerikanske, britiske og franske aggression mod Syrien, lyder det i en erklæring fra det syriske stats-tv.

Det syriske regime kalder lørdagens angreb "ulovligt" og "dømt til at fejle".

- Aggressionen er en grov krænkelse af international lov, et brud på det internationale samfunds vilje og er dømt til at slå fejl, lyder det i en erklæring fra det syriske stats-tv.

USA's præsident, Donald Trump, annoncerede klokken tre natten til lørdag dansk tid, at han i samarbejde med Frankrig og Storbritannien havde lanceret et angreb mod udvalgte mål i Syrien.

Angrebet var et svar på sidste uges formodede kemiske angreb i byen Douma, som Vesten beskylder den syriske præsident, Bashar al-Assad, for at stå bag.

Kort efter annonceringen fra Trump blev der hørt adskillige eksplosioner i og omkring Syriens hovedstad, Damaskus.

Ifølge nyhedsbureauet Sana blev også militære faciliteter i Homs ramt under angrebet.

Der meldtes om tre civile, der var blevet såret under angrebet i Homs, men der er foreløbig ingen meldinger om dræbte eller sårede i Damaskus.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her