Annonce
International

Kinesisk sædbank søgte donorer - men de skulle være gode kommunister

Sædonorerne kunne se frem til et klækkeligt honorar, hvis de kunne levere.

En kinesisk sædbank stiller høje krav til donoren. Bl.a. fordelagtige politiske kvaliteter. Arkivfoto.

Står det til en sædbank i Beijing, er det ikke længere nok, at donorerne har et sundt helbred og en tilstrækkelig høj sædkvalitet. De skal også være gode kommunister.

I et opslag på det kinesiske sociale medie WeChat har en kinesisk sædbank under Peking University Third Hospital meddelt, at sæddonorerne skal »elske det socialistiske moderland« for at komme i betragtning.

Det skriver BBC.

Forskere indsamler "sæd" fra koraler: Skal redde legendarisk rev i fremtiden

I opslaget, som nu er fjernet fra det sociale medie, stod det desuden beskrevet, at sæddonoren skulle kunne bestå medicinske test for almen sundhed og hverken måtte være skaldet eller have nogen genetiske sygdomme.

Læg dertil et krav om at have »fordelagtige politiske kvaliteter og »støtte det kommunistiske partis lederskab, være loyal over for partiets kurs og være anstændige, lovlydige borgere uden politiske problemer«.

Hvis sæddonoren formåede at leve op til de mange krav, udlovede sædbanken derimod et kontant beløb, der svarede til cirka 5.300 danske kroner.

På de sociale medier har den usædvanlige hvervekampagne også nået at tiltrække opmærksomhed.

En bruger på WeChat skrev bl.a., at »kærlighed til partiet begynder med sæd«, mens en anden slog fast, at »erhvervede egenskaber ikke kan nedarves«.

Siden landets nye lov, der giver alle kinesere ret til to børn, trådte i kraft i begyndelsen af 2016, har der været stor efterspørgsel på sæddonorer.

Antallet af nyfødte i landet står nemlig slet ikke mål med forventningerne, og fødselstallet falder fortsat i stedet for at stige.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her