Annonce
International

Rusland afviser angreb: Vi ejer ikke længere kemiske våben

Alle kemiske våbenlagre i Rusland blev tømt i september 2017, siger russisk industri- og handelsminister.

Stoffet Novichok, som er udviklet af Rusland, forbinder ifølge May Rusland til hændelsen i den sydengelske domkirkeby. Foto: Adrian Dennis/AP

Det giver ingen mening at beskylde Rusland for et angreb med nervegift i Storbritannien 4. marts, siger Ruslands industri- og handelsminister, Denis Manturov.

Rusland ejer ikke længere kemiske våben. Landet har tilintetgjort alle lagre, uddyber han.

Efter giftangreb: Regeringen overvejer dansk reaktion over for Rusland

- Vi har uden undtagelse tilintetgjort alle kemiske våben, som blev produceret under Sovjetunionen. Det arbejde blev afsluttet i september 2017, siger Manturov.

- Derfor har vi slet ingen kemiske våben, siger ministeren.

Denis Manturov blev onsdag af en journalist spurgt, om Rusland har nervegiften Novichok, som ifølge den britiske premierminister blev anvendt ved et angreb mod en russisk eksspion i Salisbury i forrige uge.

Theresa May har i parlamentet i London sagt, at Rusland med stor sandsynlighed stod bag angrebet.

Stoffet Novichok, som er udviklet af Rusland, forbinder ifølge May Rusland til hændelsen i den sydengelske domkirkeby.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, har tidligere sagt, at Rusland intet har at gøre med overfaldet på eksspionen.

Dobbeltspionen Sergej Skripal blev i 2004 anholdt af den russiske efterretningstjeneste. Han blev idømt 13 års fængsel for forræderi. Seks år senere blev han udvekslet med USA i en spionhandel.

Senere bosatte Skripal sig i England.

/ritzau/Tass

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her