Annonce
International

Rusland afviser angreb: Vi ejer ikke længere kemiske våben

Alle kemiske våbenlagre i Rusland blev tømt i september 2017, siger russisk industri- og handelsminister.

Stoffet Novichok, som er udviklet af Rusland, forbinder ifølge May Rusland til hændelsen i den sydengelske domkirkeby. Foto: Adrian Dennis/AP

Det giver ingen mening at beskylde Rusland for et angreb med nervegift i Storbritannien 4. marts, siger Ruslands industri- og handelsminister, Denis Manturov.

Rusland ejer ikke længere kemiske våben. Landet har tilintetgjort alle lagre, uddyber han.

Efter giftangreb: Regeringen overvejer dansk reaktion over for Rusland

- Vi har uden undtagelse tilintetgjort alle kemiske våben, som blev produceret under Sovjetunionen. Det arbejde blev afsluttet i september 2017, siger Manturov.

- Derfor har vi slet ingen kemiske våben, siger ministeren.

Denis Manturov blev onsdag af en journalist spurgt, om Rusland har nervegiften Novichok, som ifølge den britiske premierminister blev anvendt ved et angreb mod en russisk eksspion i Salisbury i forrige uge.

Theresa May har i parlamentet i London sagt, at Rusland med stor sandsynlighed stod bag angrebet.

Stoffet Novichok, som er udviklet af Rusland, forbinder ifølge May Rusland til hændelsen i den sydengelske domkirkeby.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, har tidligere sagt, at Rusland intet har at gøre med overfaldet på eksspionen.

Dobbeltspionen Sergej Skripal blev i 2004 anholdt af den russiske efterretningstjeneste. Han blev idømt 13 års fængsel for forræderi. Seks år senere blev han udvekslet med USA i en spionhandel.

Senere bosatte Skripal sig i England.

/ritzau/Tass
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her