Annonce
International

Putin sygemelder sig en for sjælden gangs skyld

Den russiske præsident har været nødt til at aflyse en række aftaler.

Sidst Vladimir Putin måtte melde afbud til noget i kalenderen, var det på grund af en gammel sportsskade. Sådan lød meldingen hvert fald. Alexei Druzhinin/AP

Et besøg i Sochi. En debat i Kreml. En konference i Moskva. Og en forestående ekskursion til det fjerne østen.

Vladimir Putins helbred skranter i øjeblikket så meget, at han har været nødt til at melde afbud til en række af ugens planlagte begivenheder. Det skriver Independent.

Den 65-årige præsident viste allerede tydelige sygdomstegn til en valgkampagne i sidste uge, hvor han måtte kæmpe sig gennem de mange offentlige taler, lavede fejl og virkede ufokuseret, ligesom han under en russisk talentkonkurrence i denne uge også havde en svag og dirrende stemme. 

Russiske børn flokkes til Putins ungdomshær

Siden Vladimir Putin overtog præsidentembedet fra Boris Jeltsin i 2000, har han indtrængende forsøgt at give det indtryk, at han dyrker sin machokrop som sit tempel. Han har fået taget billeder af sig selv i bar overkrop, ridende på hesteryg eller under udøvelsen af diverse kampsport.

Dyrkelsen af det korporlige er blevet et varemærke for ham. Præsidentens pressesekretariat var da også allerede tidligt ude at mane eventuelle spekulationer om hans velbefindende i jorden.

»Der er stadig en arbejdsplan, men den skal nok tage højde for præsidentens forkølelse - alle har jo hørt hans stemme. Det er vinter, I forstår det nok,« sagde Dmity Peskov, der sidder som fungerende pressechef.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her