International

Ikeas flygtningeshelter har vundet prestigefyldt pris

Dermed vipper det kunstværket fra David Bowies seneste album af pinden.

Shelteren har den fordel, at den kan samles uden nogen former for værktøj. Foto: Skærmbillede.

Den ligner alle andre Ikea-møbelsæt. I flade kasser og med en pædagogisk vejledning til, hvordan den skal samles. Uden værktøj endda. Og modsat dit natbord har den formentlig været med til at redde menneskeliv under det forgangne års flygtningekrise.

Nu har Ikea Foundations flygtningeshelter også vundet den prestigefyldte Beazley-designpris. Det skriver Independent.

»Det er med lidt blandede følelser, at vi modtager denne pris. Vi er selvfølgelig glade for, at denne slags design høster anerkendelse, men på den anden side er vi også opmærksomme på, at den er bygget for at afhjælpe en humanitær krise,« sagde den midlertidige administrerende direktør i Better Shelter-programmet, Johan Karlsson.

Hun skulle overtage Ikea-imperiet: Kamprads hemmelige datter

I 2015 satte den svenske møbelgigant sig sammen med FN's flygtningehøjkommissariat for at "forbedre livet for de mennesker, der er fordrevet af væbnede konflikter og naturkatastrofer".

Ud af det kom Better Shelter-programmet, der alene i 2015 sendte 10.000 sheltere ud til humanitære operationer i hele verden. Med karakteristiske hvide vægplader, vinduer, ventilation, låsesystem og solcellepaneler.

Siden da har den altruistiske shelter hjulpet flere tusinde mennesker på blandt andet den græske ø Lesbos, hvor shelteren har været med til at holde vinterkulden for døren.

Shelteren kan huse fem mennesker, koster 1150 dollars og har en holdbarhed på cirka tre år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her