Annonce
International

Politiker anholdt for at stå bag journalistdrab i Guatemala

Cirka 6000 mennesker bliver årligt dræbt i Guatemala. Nu anklages parlamentariker for at have bestilt drab.

En ledende politiker i Guatemala er blevet anholdt og sigtet for at have orkestreret drabene på to journalister tilbage i 2015.

Julio Juarez Ramirez er parlamentsmedlem for det regerende parti FCN-Nacion, som også er præsident Jimmy Morales'.

Den 37-årige politiker blev anholdt lørdag i nærheden af sit hjem i San Bernardino, 150 kilometer vest for hovedstaden Guatemala City.

De to journalister Danilo Efrain Zapon Lopez og Federico Benjamin Salazar Geronimo blev skudt og dræbt i et attentat 10. marts 2015.

En tredje journalist, Marvin Tunchez Ayala, blev såret.

På avisen Prensa Libre arbejdede Danilo Efrain Zapon Lopez med at afdække korruption i San Antonio La Union, hvor den nu anholdte på daværende tidspunkt var borgmester.

Juarez har tidligere erkendt, at han på dagen for forbrydelsen havde talt med Zapon Lopez, men politikeren hævder, at de to var venner. Han nægter sig skyldig i de sigtelser, der nu er rejst mod ham.

- Jeg har ikke gjort noget. Der vil blive ryddet op i alt det her, siger Juarez til lokale medier.

Attentatmanden er fortsat på fri fod. Men i oktober blev en mand, som kørte en motorcykel i forbindelse med nedskydningen, idømt 30 års fængsel.

Cirka 6000 mennesker bliver dræbt i Guatemala om året. Det gør landets drabsrate til en af Latinamerikas højeste.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Fængselskammerat ser tilbage: Vi kan stadig lære af Nelson Mandela

Mac Maharaj var i 12 år en af Nelson Mandelas nærmeste kammerater på fængselsøen Robben Island. 100 år efter landsfaderens fødsel reflekterer den nu 83-årige Maharaj over Mandelas lederskab, et kvart århundrede med store politiske fejl i Sydafrika, og hvad Europa og USA kan lære af manden, der blev et internationalt symbol på fred og forsoning.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her