Annonce
International

Dronning Margrethe skulle bare mellemlande og tanke - men Algeriet havde andre planer

Der var tale om en teknisk mellemlanding, oplyser kongehuset.

Den røde løber var rullet ud, og militæret stod ret, da dronningen landede. Screenshot: Youtube - Canal Algérie

I november blev dronning Margrethe modtaget med større armbevægelser i Algeriet. Men med mindre du følger med i de algeriske medier, har du næppe hørt noget om besøget før i dag.

Det har nemlig hverken været omtalt i kongehusets officielle kalender eller i nogen danske medier indtil nu, skriver Politiken, der var først med historien. Og det skyldes ifølge avisen, at der slet ikke var planer om noget statsbesøg.

Dronningen rejste den 22. november sammen med to danske ministre ud på en 5.000 kilometer lang rejse, der skulle kulminere i et tre dage langt statsbesøg i Ghana. Undervejs skulle flyet mellemlande for at tanke brændstof i Algeriets lufthavn.

Dronningen er i Ghana med danske svinegenetikere

En helt hurtig mellemlanding blev det dog ikke. I den nordafrikanske stat var man godt klar over, at en dronning var på vej, og derfor var lufthavnen tunet med rød løber, militærparade, fremmødt presse, flag og buketter i Dannebrogs farver, da flyet landede, kan man se på et nyhedsindslag fra begivenheden.

Ifølge Politikens oplysninger kom modtagelsen som en overraskelse for hoffet, og arrangementet tog ca. en time. Kongehusets kommunikationsafdeling og Udenrigsministeriet har ikke ønsket at kommentere begivenheden.

Dronningen i nytårstale: »Det har ikke været et nemt år«

»Programpunktet fremgår ikke af kongehusets hjemmeside, da der var tale om en teknisk mellemlanding, hvor flyet skulle have påført brændstof. Den slags fremgår ikke af kalenderen,« oplyser kongehusets kommunikationsafdeling dog til Politiken.

Den algeriske ambassade i København har til gengæld fortalt til avisen, at det var senatsformand, Abdelkader Bensalah, og uddannelsesminister, Nouria Benghebrit, der tog imod Danmarks dronning på den røde løber.

Algeriske medier har ganske flittigt omtalt besøget - heriblandt tv-kanalen Canal Algérie, der har lavet indslaget, du kan se herunder.

Jyllands-Posten har kontaktet kongehusets kommunikationsafdeling for en kommentar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her