Annonce
International

Hemmelig køber af verdens dyreste maleri afsløret

”Salvator Mundi” blev solgt for svimlende 2,8 milliarder.

Da ”Salvator Mundi” – der menes af være malet af Leonardo da Vinci - blev solgt på auktionshuset Christies i New York slog prisen alle rekorder.  Ved auktionen faldt hammeren efter godt 20 minutter til prisen af 450,3 millioner dollars eller godt 2,8 milliarder kroner.

Det gør maleriet til det dyreste solgte maleri til dato. Indtil nu har køberen været ukendt, men nu kan New York Times afsløre, at det er en saudisk prins, som er den glade køber af ”Salvator Mundi.”

Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud er prinsens navn, og han har nu besluttet, at billedet skal fremvises på den franske afdeling af Louvre i Abu Dhabi.

Foto: Robert Simon/AP Photo

Da prinsen købte maleriet ”Salvator Mundi”, slog han den hidtidige rekord for det dyreste maleri nogensinde, som er Willem de Koonings maleri 'Interchange', der blev solgt for 300 millioner dollars.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her