Annonce
International

Stort australsk flertal vil have homoseksuelle vielser: »De stemte ja til kærlighed«

Næsten fire ud af fem stemmeberettigede australiere dukkede op for at stemme.

Australierne fejrede afstemningens resultat i Melbourne, hvor en overvældende del af de stemmeberettigede stemte for forslaget. Foto: David Crosling/AP

Australien er nu klar til at legalisere af ægteskab mellem personer af samme køn.

I hvert fald hvis man skal tro en vejledende folkeafstemning, der netop har fundet sted i landet. Her stemte hele 61,6 pct. for og 38,4 pct. imod

Afstemningen fører ikke nødvendigvis til ny lovgivning på området, men den australske premierminister, Malcolm Turnbull, har allerede lovet, at han nu vil sende et lovforslag til afstemning i parlamentet.

Tyskland legaliserer homoseksuelle ægteskaber

Han kaldte efter afstemningen resultatet for både »utvetydigt« og »overvældende«, skriver The Guardian.

»De stemte ja til retfærdighed, ja til engagement, ja til kærlighed. Og nu er det op til os her i Australiens parlament at komme videre med det arbejde, som det australske folk har bedt os om at udføre,« sagde han, der vil have loven ændret allerede inden jul.

Stemmetilslutningen var overvældende. Tæt på 80 pct. stemmeberettigede australiere dukkede op for at give deres mening til kende med et kryds ved afstemningen - det svarer til flere end 12,7 mio. mennesker.

I Melbourne, som er Australiens næststørste by og hovedstad i delstaten Victoria, var der allerstørst tilslutning til at få ændret loven på området. Her stemte hele 83,7 pct. for at legalisere homoægteskaber.

Fakta: 24 lande tillader homoseksuelle ægteskaber

Ifølge The Guardian forventes forslaget at blive stemt igennem, eftersom mange af forslagets modstandere har lovet at respektere resultatet af afstemningen med mindre forbehold.

Holland blev i 2012 det første land i verden, der tillod ægteskaber mellem personer af samme køn. Herefter fulgte Belgien, Canada, Spanien og Sydafrika trop.  I 2012 tillod også Danmark homoseksuelle par at blive gift som det 12. land i verden efterfulgt af bl.a. Frankrig, Irland og USA.

Senest stemte politikerne i Tyskland for en lignende lov i sommeren 2017.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her