Danmark er klar til at modtage ebola-smittede
Selvom WHO nu kalder ebola udbruddet i Vestafrika for en international nødsituation, ændrer sundhedsstyrelsen ikke sine anbefalinger.
WHO kalder ebola udbruddet i Vestafrika for en "sundhedsmæssig nødsituation af international betydning" og beder det internationale samfund om at hjælpe de ebola-ramte lande.
Hos sundhedsstyrrelsen følger man udviklingen nøje, men indtil videre er der ikke kommet oplysninger fra WHO, som gør, at man vil ændre på sine anbefalinger.
Chef for sygehus og beredskab ved sundhedsstyrrelsen, Søren Brostrøm, mener, at risikoen for et ebola kommer til Danmark er minimal.
"Som almindelig turist er risikoen for at blive smittet meget begrænset, og de danske sundhedsarbejdere, som vi ved, har været i Vestafrika, er vi i kontakt med," siger han.
"Vi er godt forberedt"
Hvis det skulle ske, at en dansker bliver smittet med ebola, så har sundhedsstyrrelsen det helt store beredskab klar.
"Hvis man er blevet smittet, eller der er kraftig mistanke om det, så har vi infektionsmedicinske afdelinger på Hvidovre Hospital og på Aarhus Universitetshospital, som står klar til at modtage," siger han, og tilføjer at man i Danmark har muligheden for at stille ebola diagnosen indenfor få timer.
"Vi træner jævnligt procedurerne med lufthavne, politi osv., så vi er også klar til at modtaget patienter via lufthavnene," siger han.
Kontakt egen læge
Hvis man har været i Afrika og indenfor tre uger efter hjemkomsten får feber, anbefaler Sundhedsstyrrelsen, at man kontakter sin læge for at blive undersøgt.
I marts blev der rapporteret om udbrud af ebola i de vestafrikanske lande Liberia, Guinea, og Sierra Leone. Senest er sygdommen fundet i Nigeria, og ifølge WHO havde man den 4. august kendskab til 1.700 smittede og over 900 døde.