Mindst 100 skolepiger bortført af islamister i Nigeria

Den islamistiske gruppe Boko Haram har kidnappet mere end 100 skolepiger i nordøstlige Nigeria.

Mere end 100 piger er tirsdag kidnappet fra en skole i den nordøstlige del af Nigeria.

Ifølge en sikkerhedskilde er det den militante islamistiske gruppe Boko Haram, der står bag kidnapningen af skolepigerne.

Kilden, som ifølge nyhedsbureauet AFP vil være anonym, siger, at Boko Haram har kidnappet "mindre end 200, men flere end 100 piger" fra skolen, som ligger i Chibok i staten Borno i den nordøstlige del af landet.

En skolelærer fra området bekræfter over for Reuters, at mere end 100 kvindelige elever er blevet bortført fra den lokale skole. Ifølge læreren, Audu Musa, som er ansat på en anden skole i nærheden, var det Boko Haram, der stod bag.

Skud mod vagter

Svært bevæbnede mænd ankom i en lastbil og på motorcykler til skolen efter solnedgang og satte ild til flere af skolens bygninger, samtidig med at de begyndte at skyde på de vagter, der skulle beskytte eleverne.

Sådan forklarer et lokalt øjenvidne, Salisu Ibrahim, og hans udsagn bakkes ifølge AFP op af flere andre vidner.

Efter flere timers skyderier overmandede de formodede Boko Haram-medlemmer vagterne og indtog skolen.

Skolepigerne blev ført ud af bygningerne, tvunget op på en lastbil og kørt væk.

Stor eftersøgning

Øjenvidnet Salisu Ibrahim fortæller, at nogle af pigerne sprang ud af lastbilen, mens den kørte, og for nogle af dem lykkedes det at slippe væk.

Myndigheder har nu sat en stor eftersøgning i gang.

Boko Haram har tidligere angrebet skoler i området. Blandt andet blev 59 elever dræbt, da gruppen angreb en skole i delstaten Yobe en nat i slutningen af februar i år.

En del af eleverne blev skudt, andre fik skåret halsen over, mens atter andre omkom i flammerne, da skolens bygninger blev brændt af.

Tirsdagens kidnapning af skolepigerne kommer efter en periode med blodige angreb i Nigeria.

Kraftige eksplosioner

Senest mandag morgen hvor kraftige eksplosioner rystede en travl busstation i udkanten af Nigerias hovedstad, Abuja.

Ifølge den seneste opgørelse blev 75 personer dræbt, mens 141 kom til skade ved eksplosionerne, som Boko Haram også mistænkes for at stå bag.

Siden 2009 har Boko Haram, der kæmper for at få sharia-love indført i det store vestafrikanske land, dræbt tusinder i de nordlige og centrale dele af landet.

Boko Haram, der betyder "vestlig uddannelse er en synd", har længe været aktiv i den nordlige del af landet med angreb, der primært har været rettet mod kristne.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen