To egyptiske officerer dræbt af islamister

Et stormløb på et skjulested for militante islamister har kostet to egyptiske militærofficerer livet.

To egyptiske officerer er onsdag blevet dræbt under en skudveksling med militante islamister, der mistænkes for at stå bag en række dødelige angreb, oplyser sikkerhedskilder.

Fem hellige krigere fra den al-Qaeda-inspirerede gruppe Ansar Beit al-Maqdis blev også dræbt under den timelange skudveksling nord for Kairo, oplyser det egyptiske indenrigsministerium.

Skyderiet opstod, da de to højtstående militærfolk, en general og en oberst, forsøgte at storme et skjulested for militante jihadister i Qalubiya-provinsen, hvor de to mænd ifølge kilderne skjulte sig.

De dræbte officerer var bombeeksperter, som deltog i aktionen i samarbejde med politiet, oplyser militæret.

Jihadcellen, der var mål for razziaen tidligt onsdag morgen, er mistænkt for at stå bag lørdagens angreb på en militær kontrolpost, hvor seks soldater mistede livet, og drabet på en viceindenrigsminister i Kairo i januar.

De militante skjulte sig i nærheden af byen Al-Qanatir Al-Khayriya ved Nildeltaet omkring 30 kilometer nord for hovedstaden Kairo.

Militante islamister har dræbt flere end 200 politifolk og soldater ved bombeangreb og med skud, siden militæret afsatte den folkevalgte islamistiske præsident Mohamed Mursi i juli sidste år.

Militæret siger, at en større mængde sprængstoffer blev fundet i skjulestedet. Og det egyptiske indenrigsministerium tilføjer, at de militante brugte bombebælter under konfrontationen med myndighederne.

De fleste af angrebene, efter at Morsi blev afsat, har fundet sted på den lovløse Sinai-halvø, hvor jihadistlederne menes at have deres baser. Angreb på sikkerhedsstyrker har spredt sig til hovedstaden og andre steder i Nildeltaet.

Ansar Beit al-Maqdis beskyldes at stå bag de dødeligste angreb. Gruppen menes at være ledet af kompromisløse islamistiske beduiner på Sinai.

Gruppen har taget skylden for bombeangrebet på politihovedkvarteret i Kairo i januar og for at have skudt en militærhelikopter ned over Sinai med et varmesøgende missil.

/ritzau/Reuters

Andre læser

Mest læste

Del artiklen