Annonce
Afrika

Udenrigsministeriet overvejer advarsel mod Egypten-rejser

Tyskland advarer mod rejser til hele Sinai-halvøen, og Danmarks Udenrigsministerium overvejer samme melding.

Det danske udenrigsministerium overvejer at advare danske turister mod at rejse til hele Sinai-halvøen i Egypten, efter at Tysklands udenrigsministerium har udsendt advarsel om at rejse til badedestinationer på halvøen.

Sådan lyder det fra chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

- Det er et relativt stort skridt at tage, og derfor skal vi gøre det med omhu og på et solidt grundlag.

- Derfor vil vi være helt sikre på, at det, vi gør, er det rigtige i og med, at der er danske turister i de berørte områder, siger han til Ritzau.

Tyske rejsearrangører er torsdag begyndt at hente hundredvis af turister hjem fra den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh ved Rødehavet.

I tæt dialog

Fra den danske rejsearrangør Startour lyder meldingen, at man indtil videre afventer, om Udenrigsministeriet ændrer i sin rejsevejledning til Egypten.

- Og man er i tæt dialog, fortæller Ole Egberg Mikkelsen.

- Vi er selvfølgelig i tæt kontakt med den danske rejsebranche, så de er orienteret om vores overvejelser, men på nuværende tidspunkt har vi ikke truffet nogen afgørelse for, hvad vi konkret gør, siger chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Angreb mod bus

Sidste efterår aflyste flere danske rejseselskaber sine ture til Egypten, da Udenrigsministeriet frarådede det i rejsevejledningen. Den blev dog lempet igen i september.

Den tyske advarsel kommer efter et bombeangreb for nylig mod en turistbus, der kørte koreanske turister rundt på Sinai-halvøen. Flere koreanske turister sammen med bussens egyptiske chauffør blev dræbt ved attentatet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her