Sudanesisk kvinde er dømt til stening

En cirka 20-årig kvinde i Sudan er dømt til døden uden at have haft nogen forsvarer.

En kvinde på omkring 20 år er i Sudan dømt til døden ved stening for utroskab.

Hun tilbageholdes i nærheden af hovedstaden Khartoum i et fængsel, hvor hun er lænket og er sammen med sin mindreårige søn, oplyser menneskerettighedsgrupper og advokater torsdag.

Modstandere har fordømt afgørelsen og siger, at det er et brud på internationale normer, samt at det vækker bekymring for, at Sudan måske er ved at indføre sharia eller islamisk lovgivning efter sidste års deling fra det hovedsagelig ikke muslimske Sydsudan.

Stort pres

Kvinden, Intisar Sharif Abdalla, blev dømt af Ombada kriminalretten 22. april, fremgår det af de domsudskrifter, som nyhedsbureauet Reuters har fået indsigt i.

De to forsvarere, der var beskikket til hendes sag og ikke ønsker deres navne offentliggjort, siger, at de er i færd med at anke sagen. De tilføjer, at Abdalla synes at være under et betydeligt psykisk pres.

- Hun har et akut behov for en psykiater, fordi hun synes at befinde sig i en choktilstand som følge af det sociale og familiære pres, hun er udsat for, siger den ene af advokaterne.

Analfabet

Abdalla er analfabet og havde ikke nogen advokat eller tolk i retslokalet, selv om arabisk ikke er hendes modersmål, tilføjer advokaterne og aktivister.

Arabisk er det dominerende sprog i den overvejende muslimske stat, men der tales også en lang række mindre sprog, særligt i klanområderne. Det står ikke helt klart, hvor Abdalla kommer fra.

Embedsmænd i Sudans justits- og informationsministerier havde ikke nogen umiddelbare kommentarer til sagen, da Reuters ringede til dem.

Tvivl om alder

Abdallas nøjagtige alder er heller ikke blevet bekræftet, men aktivister siger, at de vurderer den til at ligge omkring de 20 år. Nogen mener, at hun endda kan være yngre.

- Sagen rejser bestemt bekymring over, hvordan dommere fortolker og bruger Sudans lovgivning, siger Jehanne Henry fra menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.