Blodige gadekampe i Kairo: 179 tilbageholdt
En menneskemængde, som protesterede mod Egyptens militære styre, er tilbageholdt efter fredagens opgør i Kairo
179 mennesker bliver tilbageholdt efter fredagens blodige gadekampe mellem politi og demonstranter foran forsvarsministeriet i Egyptens hovedstad, Kairo.
Det har landets militære anklagemyndighed besluttet, oplyser en militær kilde til nyhedsbureauet AFP.
Ikke færre end 320 demonstranter blev anholdt i forbindelse med fredagens voldsomme uroligheder, som kostede to mennesker livet - heriblandt en soldat - og kvæstede helt op mod 300 yderligere.
Kastede sten
Den større menneskemængde, der nu tilbageholdes, beskyldes blandt andet for at overfalde officerer og soldater fra hæren.
De nægter sig skyldige og må - mens sagen undersøges nærmere - vente op til 15 dage, før de bliver sat på fri fod igen.
De var sammen med tusindvis af andre protesterende egyptere fredag samlet omkring forsvarsministeriet.
Her begyndte grupper af demonstranter at kaste sten mod de sikkerhedsstyrker, der bevogter ministeriet, og soldaterne svarede igen med vandkanoner og tåregas.
Militærpoliti løb mod demonstranterne, jagtede dem til fods og i biler ned ad sidegader og skød varselsskud op i luften for at få demonstranterne til at sprede sig.
Egyptens militære magthavere valgte at indføre udgangsforbud omkring ministeriet frem til lørdag morgen i et forsøg på at komme urolighederne i Kairo til livs.
Gadekampene kommer blot tre uger inden det første præsidentvalg i landet, efter eneherskeren Hosni Mubarak blev tvunget fra magten i februar 2011.
Fredagens demonstration begyndte som en protest mod, at flere præsidentkandidater er blevet diskvalificeret fra det kommende præsidentvalg, og for at markere modstand mod den vold, der kostede 11 mennesker livet ved en anden demonstration onsdag.
Snart vendte slagordene sig også mod lederen af Egyptens midlertidige militærstyre, feltmarskal Mohamed Hussein Tantawi.
En del egyptere er utilfredse med, at flere kandidater er udelukket fra præsidentvalget, lige som mange også nærer mistillid til militærstyret og mener, at landets topofficerer vil forsøge at bevare magten på sine hænder, også efter at en ny præsident er taget i ed.