Afrika

Egyptiske homoseksuelle tvinges til tarmundersøgelser: »Det minder mest om tortur«

Amnesty kalder den seneste uges mange anholdelser af homoseksuelle egyptere for en heksejagt.

I løbet af den seneste uge er 32 mænd blevet anholdt for at være homoseksuelle i Egypten, skriver Ekstra Bladet.

Af dem er mindst fem efterfølgende blevet undersøgt i endetarmen med det formål at bekræfte, om de har haft analt samleje ifølge menneskerettighedsorganisationen Amnesty.

»Der er blevet lavet analundersøgelser, der har skulle bekræfte, at der har været penetrering. Det minder mest om tortur,« siger Helle Jacobsen, programleder hos Amnesty, til Ekstra Bladet.

De anholdte risikerer ifølge avisen Mada Masr sigtelser for »udskejelser« samt for »at have promoveret seksuel afvigelse«.

Egypten indleder retssag mod 26 mænd efter hammam-besøg

De mange anholdelser er sket, efter en gruppe koncertgæster viftede med flere regnbueflag ved en koncert med den libanesiske gruppe "Mashrou' Leila" forrige fredag.

Forsangeren i "Mashrou' Leila" er selv homoseksuel, hvorfor det også formodes, at flere LGBT-personer var til stede ved koncerten.

I Egypten er det ikke ulovligt at være homoseksuel ved lov, men myndighederne har i de senere år i stigende grad slået ned på især bøsser, som samles til koncerter, fester og lignende arrangementer, skriver mediet Globalnyt.

Amnesty kalder anholdelserne for den »værste heksejagt imod homoseksuelle«, siden 52 mænd blev anholdt under en razzia på en homo-klub i 2001 - ligeledes i Egypten.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her