Afrika

Tre FN-soldater dræbt i eksplosion i Mali

Soldaterne var en del af den fredsbevarende mission i landet.

Tre FN-soldater er søndag blevet dræbt og fem andre soldater såret i en eksplosion i det nordlige Mali.

Eksplosionen skete, mens soldaterne, der er på en fredsbevarende mission i landet, var i færd med at ekskortere en konvoj.

De tre soldater, der omkom i eksplosionen, er alle fra Bangladesh. Det samme er tilfældet med fire af de sårede soldater.

Konvojen var på vej fra byen Anefis mod Gao, da eksplosionen skete omkring klokken 07.00 lokal tid.

»Først og fremmest går vores tanker til familierne og efterladte. Vi lover at give dem vores fulde støtte under denne smertefulde prøvelse,« lyder det fra Koen Davidse, der leder missionen, som fortsætter:

»Missionen vil tage alle midler i brug for at sikre, at retfærdigheden sker fyldest.«

FN's fredsbevarende operation i landet kaldes Minusma. Danmark bidrager i øjeblikket med bl.a. 13 officerer ifølge Forsvaret.

I perioden maj til november 2017 bidrager Danmark desuden med et Hercules-transport fly af typen C-130J med tilhørende besætning fra både Forsvaret og Hjemmeværnet. Der er ca. 60 personer tilknyttet flyet, oplyser Forsvarsministeriet på dets hjemmeside.

Danmark har bidraget til Minusma siden 2014. Fra november vil det danske transportfly blive afløst af et portugisisk fly, der senere vil blive efterfulgt af et svensk fly.

Minusma, der dækker over United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali, blev etableret i 2013.

Missionen har bl.a. til opgave at støtte implementeringen af våbenhvile mellem Malis regering og væbnede grupper samt beskyttelse af de civile.

I alt 13.289 soldater og 1.920 politibetjente er i øjeblikket en del af missionen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FN
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her