Annonce
Afrika

Jihadist er dømt til at erstatte ødelæggelser i Timbuktu

20 mio. kr. skal islamist af med i erstatning i Mali. Domstol siger, at han førte an i ødelæggelser.

Domstolen i den hollandske by Haag siger torsdag, at Ahmad Al Mahdi (th.) er skyld i ødelæggelser på ni mausoleer og en dør til en moské i 2012. Foto: Bas Czerwinski/AP

Den Internationale Straffedomstol (ICC) har dømt en radikal islamist til at betale 20 mio. kr. i erstatning for ødelæggelser, han medvirkede til i byen Timbuktu i Mali.

Domstolen i den hollandske by Haag siger torsdag, at Ahmad Al Mahdi er skyld i ødelæggelser på ni mausoleer og en dør til en moské i 2012.

Dermed har han påført andre mennesker økonomiske tab og lidelser, hedder det.

Under et tidligere retsmøde erklærede Al Mahdi sig skyldig. Han havde ført an i ødelæggelserne.

Islamister ødelægger kulturskatte i Mali

Han fortalte, at han angrede sine handlinger. Han opfordrede muslimer andre steder i verden til at ikke begå de samme handlinger.

Erstatningen skal primært gå til byen Timbuktu, der for en stor del lever af turister.

De bygninger og steder, som Al Mahdi var med til at angribe, var alle med undtagelse af én på FN's liste over verdensarv.

Bygningerne er opført i det 15. og 16. århundrede på et tidspunkt, hvor Timbuktu blev regnet som et af islams store centre for uddannelse.

Malisk jihadist anklages for at ødelægge verdensarv

Ifølge anklagerne ved ICC-domstolen var al Mahdi knyttet til den ekstremistiske islamistiske organisation Ansar Dine. Den havde nære forbindelser til al-Qaeda, som på det tidspunkt havde taget magten i den nordlige del af Mali.

Al Mahdi skal også betale den symbolske sum på én euro til Mali og én euro til Unesco, som har ansvar for verdens kulturarv.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her