Afrika

Sudans efterlyste præsident tager til topmøde med Trump

Den sudanesiske præsident, der er anklaget for krigsforbrydelser, deltager i topmøde i Saudi-Arabien.

Sudans præsident, Omar al-Bashir, som er eftersøgt af Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag for krigsforbrydelser, folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden, vil være til stede ved et topmøde i Saudi-Arabien sammen med USA's præsident om få dage.

Det oplyser den sudanesiske udenrigsminister.

- Jeg kan bekræfte, at præsident Bashir vil rejse til Saudi-Arabien, siger det afrikanske lands udenrigsminister, Ibrahim Ghandour, til journalister i Genève.

- Vi ser frem til en normalisering af vore relationer til USA, tilføjer Ghandour.

Topmødet i Saudi-Arabien for arabiske og muslimske ledere finder sted, mens præsident Donald Trump foretager sin første udenlandsrejse som præsident.

Trump skal ifølge planen besøge Saudi-Arabien lørdag.

Til et spørgsmål om, hvorvidt Bashir venter at udveksle håndtryk med den amerikanske præsident, svarer Ghandour:

- Det er umuligt at forudsige.

Bashir har undgået anholdelse, siden han blev efterlyst i Haag i 2009.

Han er anklaget for krigsforbrydelser i den vestlige sudanesiske region, Darfur, hvor op mod 400.000 mennesker mistede livet fra 2003 til 2010. To til tre millioner mennesker blev fordrevet.

Darfur er på størrelse med Frankrig, og de seks millioner indbyggere er fordelt på over 100 muslimske klaner og etniske grupper. Mange er ikke arabere, men sorte afrikanere.

Bashir har været Sudans leder, siden han tog magten ved et kup i 1989.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her