Afrika

Spansk by i Nordafrika stormes af hundredvis af migranter

Det er anden gang på tre dage, at den spanske by Ceuta i Marokko bliver stormet af migranter.

Hundredvis af migranter stormede tidligt mandag grænsen til det spanske territorium i Marokko Ceuta, oplyser spansk Røde Kors på Twitter.

De op mod 350 migranter klatrede over det høje hegn, der adskiller eksklaven Ceuta fra Marokko.

Flere kom ifølge den spanske avis El País til skade, og mindst 11 bliver undersøgt på hospitalet.

Det er anden gang på blot tre dage, at grænsen til det spanske territorium i Nordafrika bliver stormet af migranter. Fredag trængte op mod 500 ind.

Her blev en del migranter og betjente såret, da migranterne krydsede det seks meter høje hegn, som er polstret med pigtråd.

Efter nytår lykkedes det flere end 1000 migranter at kravle op på hegnet. De blev dog bragt ned igen ved hjælp af kraner.

Spanien har to eksklaver i Marokko. Det er foruden Ceuta også Melilla.

I 2016 ankom i alt 1000 til Spanien gennem hegnene omkring de to spanske eksklaver, skriver El País. Tallet var rekordlavt i forhold til de tidligere år.

Ceuta og Melilla er de eneste to indgange til EU i Afrika. Derfor forsøger flere at trænge ind ved enten at klatre over hegnene, svømme langs kysten eller gemme sig i køretøjer.

De 500 migranter, der kravlede over hegnet til Ceuta fredag, nærmer sig det største antal i 12 år, skriver nyhedsbureauet AFP. Her blev den otte kilometer lange grænseovergang forstærket.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her