Afrika

Dansker genskaber populært billede af afrikansk »heksedreng«

Toårig dreng var for et år siden ved at sulte ihjel efter at være blevet udstødt af familien. Nu er han klar til at starte i skole.

Anja Ringgren Lovén mødte Hope d. 31. januar. Den to-årige stærkt underernærede dreng havde levet på gaden af forbipasserendes mad og vand, efter at hans familie udstødte ham otte måneder forinden. Foto: DINNødhjælp

For et år siden reddede den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lovén en toårig nigeriansk dreng, der var ved at sulte ihjel efter at være blevet udstødt af sin familie.

Hun tog et billede af den udsultede dreng ved navn Hope, der siden gik verden rundt.

Hope var blevet beskyldt for at være en »heks« og blev derfor sat på gaden. Siden sørgede den danske leder af organisationen DINNødhjælp for, at drengen kom på hospitalet og siden modtog medicinsk behandling.

Smil og runde kinder: Udstødt "heksedreng" klarer sig godt

Nu har Anja Ringgren Lovén genskabt det populære billede på årsdagen for mødet med Hope og lagt det ud på Facebook.

På billedet - såvel dengang som nu - hjælper hun den lille dreng med at drikke vand fra en flaske. En væsentlig forskel på billederne er dog den nu treårige og væsentlig mere velnærede Hopes forfatning.

klik her for at se billedet af den treårige Hope i fuld størrelse

»I denne uge starter Hope i skole,« skriver Anja Ringgren Lovén i Facebook-opslaget, der siden mandag er blevet delt over 5000 gange og har afstedkommet over 27.000 interaktioner.

Siden har hun lagt flere videoer op, hvor Hope leger sammen med Anja Ringgren Lovéns søn.

Danskeren har siden 2011 arbejdet med humanitær nødhjælp i Afrika og i de seneste tre år hjulpet særligt udstødte børn i Afrika efter at have grundlagt nødhjælpsorganisationen DINNødhjælp.

Danskers redning af toårig »heksedreng« går verden rundt

Organisationen driver et børnehjem i Akwa Ibom-området i Nigeria med over 30 børn, der er blevet udstødt af deres familier eller landsbyer efter at være blevet beskyldt for at være hekse.

Anja Ringgren Lovén blev udnævnt som »den mest inspirerende person i 2016« af det tyske magasin Ooom sidste år foran folk som Pave Frans og den daværende amerikanske præsident, Barack Obama.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her