Boko Haram spænder sprængstoffer om livet på otteårige

I Vestafrika er Boko Haram i høj grad begyndt at bruge børn - især piger - som selvmordsbombere, siger Unicef.

Artiklens øverste billede

Der er på et år sket en voldsom stigning i Boko Harams brug af børn i selvmordsangreb i Nigeria, Cameroun og Tchad. Det oplyser FN's børneorganisation, Unicef, tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Børnene udfører dødelige angreb på skoler og markeder med sprængstoffer skjult under deres tøj.

Ifølge Unicef bruger den militante gruppe børn helt ned i otteårs alderen, særligt piger, som bliver sløvet med rusmidler.

- Brugen af børn, især piger, som såkaldte selvmordsbombere er blevet et skelsættende og foruroligende træk i denne konflikt, udtaler Laurent Duvillier, regional talsmand for Unicef, til nyhedsbureauet Reuters.

- Det drejer sig dybest set om, at de vender børnene imod deres egne lokalsamfund ved at snøre bomber omkring livet på dem, siger han.

Ifølge talsmanden ved nogle af børnene sandsynligvis ikke, at de transporterer sprængstoffer, som ofte bliver fjerndetoneret.

Unicef betegner taktikken som værende effektiv for Boko Haram til at øge antallet af personskader, da folk normalt ikke ser børn som en trussel.

Det står ikke klart, hvordan Boko Haram tvinger børnene til at udføre angrebene, men de, der er blevet voldtaget og har været udsat for psykisk tortur, er ofte sårbare, oplyser den amerikanske hær.

Ifølge rapporten fra Unicef er antallet af Boko Harams selvmordsangreb med børn i Vestafrika steget fra fire i 2014 til 40 i 2015. I tre fjerdedele af tilfældene har den islamistiske gruppe brugt piger.

Amnesty International anslår, at Boko Haram har bortført omkring 2.000 piger og kvinder siden 2014 til brug som kokke, selvslaver, krigere og selvmordsbombere.

Boko Harams seks år lange kamp for at etablere en islamisk stat i den nordøstlige del af landet har ifølge det amerikanske militær kostet omkring 15.000 mennesker livet.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.