*

Afrika

Observatører: Al-Qaeda har taget skylden for blodbad

Elfenbenskystens regering har bekræftet, at to hoteller i et turistområde i byen Grand-Bassam er blevet angrebet.

Et ukendt antal gerningsmænd har åbnet ild på stranden ved et populært turistområde i byen Grand-Bassam i Elfenbenskysten. Blandt de 14 dræbte er der to soldater og 12 civile. Det franske udenrigsministerium har bekræftet, at der er en franskmand mellem ofrene

Elfenbenskystens regering har bekræftet, at der er skyderi ved to hoteller, og at landets sikkerhedsstyrker er gået til modangreb.

Al-Qaeda i Nordafrika har taget skylden for angrebet, siger amerikanske Site, der overvåger ekstremistiske gruppers aktiviteter på internettet.

»Ifølge regeringen er fem mænd, fem kvinder og et barn blandt ofrene, men det vides ikke, om de er blevet såret eller dræbt,« skriver CNN.

Grand-Bassam ligger omkring 40 kilometer fra storbyen Abidjan, landets største by, i den sydøstlige del af landet.

Angrebet skulle være sket omkring middag, og siden er der dukket både billeder og videoer op, som angiveligt viser skyderierne og hotelgæster, der flygter fra gerningsmændene samt dødsofre på stranden. Ægtheden af disse billeder er ikke bekræftet.

Det lokale medie Koaci skriver, at der er tale om op mod 15 gerningsmænd, mens nyhedsbureauet Reuters rapporterer om fire gerningsmænd. Ingen af disse forlydender er bekræftet fra officiel side.

Det er også uklart, hvem der står bag angrebet, og hvad motivet er. AFP har citeret øjenvidner for at sige, at gerningsmændene var »tungt bevæbnede og iført elefanthuer«.

Elfenbenskysten er en tidligere fransk koloni, og landet har i de senere årtier oplevet en stor fremgang i antallet af turister. Ifølge AFP er stedet, hvor der er blevet skudt, populært blandt vesterlændinge.

Mindst 20 mennesker dræbt i hotel-angreb i Burkina Faso

Elfenbenskystens nabolande Mali og Burkina Faso er inden for de seneste måneder blevet udsat for lignende angreb.

I januar i år angreb bevæbnede mænd et populært turisthotel, Splendid Hotel, i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Den militante gruppe "al-Qaeda i det Islamiske Maghreb" (Aqim) tog senere skylden for angrebet, som kostede 29 personer livet.

Og i november sidste år tog islamistiske militante gidsler på hotellet Radisson Blu i Malis hovedstad Bamako i et angreb, som Aqim-gruppen al-Mourabitoun tog ansvaret for. 20 mennesker blev dræbt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her