*

Afrika

Gidseldrama i Burkina Faso slut: Fire gerningsmænd dræbt

Mindst 20 personer er dræbt efter et hotel-angreb, som den militante gruppe Aqim kaldte »hævn over Frankrig og det vantro Vesten.«

Fredag aften stormede bevæbnede gerningsmænd hotellet Splendid Hotel og Restaurant Cappuccino i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, i et angreb, der angiveligt har kostet 23 personer livet. Fire jihadister - to mænd og to kvinder - er også dræbt.

Landets sikkerhedsminister Simon Compaore oplyste tidligere lørdag ifølge Reuters, at 126 personer blev reddet ud af hotellet, der ifølge flere internationale medier er populært blandt vesterlændinge og forretningsmænd.

Efter angrebet på Splendid Hotel rykkede sikkerhedsfolk ind på et andet hotel i landets hovedstad, Yibi Hotel, hvor der ifølge sikkerhedsministeren var en aktion i gang.

Flere internationale medier skriver, at angrebet i landets hovedstad sluttede lørdag formiddag lokal tid, da en fjerde gerningsmand ifølge Reuters blev dræbt.

Sikkerhedsfolk trængte tidligt lørdag morgen ifølge Reuters ind i hotellets lobby, som var delvis i brand.

Al-Qaeda hævder at stå bag hotel-angreb i Burkina Faso

Det lykkedes i sidste ende styrkerne at komme op til hotellets øverste etager, hvor gerningsmændene ifølge sikkerhedskilder, som Reuters har talt med, havde anbragt en stor mængde sprængstoffer.

Et af de gidsler, som slap ud af hotellet, forklarer ifølge AFP, at gerningsmændene skød sårede på klos hold.

»Det var forfærdeligt. Folk sov og der var blod overalt. De skød folk på tæt hold. Vi hørte dem snakke og de gik rundt og skød på folk, der ikke var døde. Og da de kom ud, startede de en brand,« siger Yannick Sawadogo ifølge AFP, der skriver, at gerningsmændene også satte ild til flere biler foran hotellet.

Under angrebet sagde landets kulturminister Tahirou Barry til New York Times, at vidner angiveligt havde set mellem fire og seks gidseltagere.

Formodede islamister har taget gidsler på hotel i Burkina Faso

»I øjeblikket har vi ikke flere detaljer om gerningsmændenes identitet, udover det faktum, at et vidne bekræftede, at en af gerningsmændene proklamerede Guds navn - Allahs navn,« sagde han ifølge New York Times.

Ifølge mediet Site har den militante gruppe al-Qaeda i det Islamiske Maghreb (Aqim) taget skylden for angrebet på hotellet Splendid.

Gruppen skriver i meddelelsen ifølge New York Times, at den har dræbt 30 personer i det, den kalder en »hævn over Frankrig og det vantro Vesten.«

Angrebet sker blot to måneder efter, at et luksushotel i nabolandet Mali blev stormet af bevæbnede mænd i midten af november.

Dengang blev omkring 20 personer dræbt, inden det lykkedes malisiske styrker støttet af franske og amerikanske specialstyrker at genvinde hotellet og befri gidslerne.

Også dengang hævede al-Qaeda i det Islamiske Maghreb - sammen med flere andre militante grupper - at stå bag angrebet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her