*

Afrika

Rejsebureau sender ekstra personale for at hjælpe "chokerede" turister efter angreb

Danske turister bliver tilbudt at flytte hotel eller rejse tidligere hjem efter angreb på egyptisk hotel, siger Apollo Rejser.

Apollo Rejser har bl.a. 45 danskere indkvarteret på hotellet Bella Vista, der fredag aften blev angrebet i Egypten. Foto: Gert Jensen/Polfoto

Rejseselskabet Apollo Rejser har fået travlt, efter det egyptiske hotel Bella Vista ved feriebyen Hurghada fredag aften blev angrebet af to mænd bevæbnet med knive og luftpistoler.

Tre udenlandske turister blev såret under angrebet, heriblandt to østrigere og en svensker, der rejste med Apollo Rejser.

Borgerservice: Ingen danskere er såret ved hotelangreb

Samlet har rejseselskabet 45 danskere på Bella Vista, og i tiden efter angrebet har Apollo Rejser kontaktet de berørte gæster, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

"Vi har været i kontakt med vores gæster i løbet af fredag aften og nat, og dem vi ikke har fanget, har vi talt med her til morgen. Vi har spurgt ind til, hvordan de har det, om de vil flytte til et andet hotel, og om de har lyst til at fortsætte ferien, eller vil tidligere hjem end planlagt," siger han.

Apollo Rejser afventer samtidig, at den danske ambassade i Egypten færdiggør undersøgelser af fredagens angreb, skriver Ritzau. Ambassaden har sendt to medarbejdere, der bl.a. skal vurdere sikkerhedsforholdene på stedet, har Ole Egberg Mikkelsen fra Udenrigsministeriets Borgerservice oplyst, skriver nyhedsbureauet.

Alle gæsterne på det berørte hotal har det "efter omstændighederne godt", ifølge Glenn Bisgaard, selvom "dem, der har oplevet angrebet tæt på, selvfølgelig er chokerede," siger han.

Nu forsøger Apollo Rejser at få ro på situationen, bl.a. ved at tilkalde ekstra personale til Egypten.

"Vi er i øjeblikket ved at sende personale derned for at bistå deres kollegaer med at håndtere situationen. Vi sender dem fra Skandinavien i eftermiddag, og så skulle de skal gerne være dernede omkring lørdag midnat," siger Glenn Bisgaard.

Samtidig oplyser Glenn Bisgaard, at den svenske gæst, der blev såret under angrebet, i øjeblikket er indlagt på hospitalet i Egypten.

Selskab udvider rejseforsikring for turister i Hurghada

"Den svenske person er en af vores gæster, og pågældende har det efter omstændighederne godt," siger han.

Apollo Rejser er det eneste selskab, der har dansk turister på hotellet. Samtidig følger et andet rejseselskab, Bravo Tours, der også er repræsenteret i feriebyen, situationen, skriver Ritzau.

"Hvis Udenrigsministeriet begynder at fraråde ikkenødvendige rejser til Hurghada, vil vi indstille alle vores flyvninger og tilbyde vores berørte kunder pengene tilbage eller en rejse til en anden destination," siger Stig Elling, rejseambassadør for Bravo Tours.

Ifølge en talsmand fra det egyptiske sundhedsministerium har alle tre sårede turister "lettere skader" i form af knivsår. Deres tilstand er alle stabil, lyder det.

Udenrigsministeriets Borgerservice har oplyst, at man ingen oplysninger har om, at danske turister skulle være blevet såret under angrebet.

Kommunikationschefen for Apollo Rejser kan endnu ikke sige noget om, hvordan svenskeren blev angrebet og såret.

Lige så få er oplysningerne om, hvad motivet for fredagens angreb var. Den egyptiske turistminister, Hisham Zaazou, har udtalt ifølge det russiske nyhedsbureau Tass, at der var tale om et røveri og ikke terrorisme.

Ifølge det britiske medie BBC har egyptiske sikkerhedsfolk imidlertid oplyst, at gerningsmændende havde til hensigt at kidnappe turister. Samtidig har der været rapporteringer om, at bagmændende havde et IS-flag med sig. Det skriver BBC.

Attentatmænd i ferieby sårede to østrigere og en svensker

Netop Islamisk Stat tog fredag ansvaret for et angreb mod israelske turister i den egyptiske hovedstad Kairo, efter gruppens leder, Abu Bakr al-Baghdadi, har udtalt, at jøder skal angribes "overalt".

Gerningsmændende fra fredagens angreb på Bella Vista blev dræbt under angrebet. Ifølge de egyptiske myndigheder var en af attentatmændene en studerende fra Kairo-forstaden Giza.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her