Annonce
Afrika

Bevæbnede mænd har bortført Afrikas yngste milliardær

Sikkerheden er forøget i lufthavne og ved grænsen til Tanzania, mens politiet søger efter Mohammed Dewji.

Den 43-årige Mohammed Dewji, der er kendt som "Afrikas yngste milliardær", er torsdag blevet bortført. Det oplyser en lokal politichef i Tanzania ved navn Lazaro Mambosasa ifølge nyhedsbureauet AP.

Den regionale kommissær Paul Makonda oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Dewji blev taget til fange på vej ind på et hotel for at træne. Her blev han mod sin vilje ført bort af to mænd ifølge Makonda.

- De affyrede et våben, og så åbnede de porten, siger Makonda ifølge Reuters.

Sikkerhedsstyrker har igangsat en eftersøgning af Dewji, og vidner til episoden herunder hotellets vagter bliver afhørt, oplyser Makonda.

Til AFP fortæller Mambosasa, at der allerede mistænkte og anholdte i sagen.

Ifølge Mambosasa skød de to mænd i luften, inden de tvang Dewji ind i en bil.

Paul Makonda har fortalt et tredje nyhedsbureau AP, at videoovervågning fra hotellet viser, at de to mænd var hvide i huden. Det er hidtil eneste beskrivelse af dem.

Dewji er udover at være ejer af METL Group også tidligere parlamentsmedlem i landet. Han forlod parlamentet i 2015. Hans firma har ifølge Reuters mere end 30 fabrikker, der laver cykler, spiseolie og forskellige drikkevarer.

Firmaet har også investeringer i landbrug, infrastruktur, energisektoren og produktion af mobiltelefoner.

Selskabet er ifølge Reuters aktivt i 11 lande i Afrika.

Erhvervsmagasinet Forbes anslog i 2016, at Dewji er 1,5 milliarder dollar værd. Det svarer til 11,2 milliarder kroner.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her