Annonce
Afrika

Eritrea og Djibout bilægger langvarig grænsestrid

Efter langvarige stridigheder er forholdene blevet mere fredelige på det urohærgede Afrikas Horn.

Eritrea og den lille, fattige ørkenstat Djibouti på Afrikas Horn nåede torsdag frem til en aftale om at normalisere deres relationer.

Det skete ved et regionalt møde, efter at de to lande i et årti har haft en grænsekonflikt med korte sporadiske kampe.

- Efter en langvarig adskillelse er Eritrea og Djibouti nået til enighed om at genoprette diplomatiske relationer, siger Etiopiens udenrigsminister, Workneh Gebeyehu.

Grænsekonflikten blev udløst i sommeren 2008, da Djibouti rapporterede, at væbnede styrker fra Eritrea var trængt ind over grænsen og havde gravet skyttegrave på begge sider af grænsen.

Krisen mellem de to små nationer på Afrikas Horn eskalerede, da det kom til skudvekslinger mellem styrker fra de to lande.

Qatar forsøgte at mægle i 2010, men forholdet mellem de to lande forblev spændt.

- Men nu er det tid til fred. Vi står ved begyndelsen på en ny æra, siger Djiboutis udenrigsminister, Mahamoud Ali Youssouf og hans modpart fra Eritrea, Osman Saleh.

Under konflikten har USA og Frankrig støttet Djibouti med logistisk og medicinsk støtte samt efterretningsoplysninger.

Djibouti ligger i et af verdens mest ustabile områder, hvor det har stor strategisk betydning. Det ligger både tæt ved Yemen og Somalia og tæt på Bal el Mandeb-Strædet, hvor Det Røde Hav møder Adenbugten - over for Den Arabiske Halvø.

Relationerne mellem Etiopien og Eritrea er også blevet forbedret med genåbnede ambassader og handelsruter.

I juli etablerede Eritrea og Somalia diplomatiske bånd efter mere end et årti med spændinger og beskyldninger om, at Eritrea støttede islamistiske militser.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her