Annonce
Afrika

Mindst 27 dræbt i flere dages kampe i Libyen

Hundredvis af migranter er evakueret fra et område nær Tripoli, hvor nye kampe har kostet flere liv.

Mindst 27 mennesker er dræbt, og omkring 100 andre er såret, i flere dages kampe mellem rivaliserende militser nær Libyens hovedstad, Tripoli.

Det oplyser landets sundhedsministerium torsdag.

Kampene begyndte mandag i nogle af Tripolis sydlige forstæder, efter en våbenhvile var brudt sammen. De blodige sammenstød fortsatte indtil onsdag aften.

Hundredvis af migranter fra Eritrea, Etiopien og Somalia er blevet evakueret fra fængsler i området. Det oplyser FN's flygtningeorganisation, UNHCR, torsdag.

Migranterne var blevet efterladt i et af Libyens berygtede fængsler, efter deres vagter var stukket af fra kampene.

De er nu bragt til et andet fængsel, der ligger på afstand af kampene, oplyser libyske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Torsdag er området igen stille, efter en ny våbenhvileaftale er kommet på plads. Det er dog uklart, om de to stridende fløje vil respektere aftalen fremover.

Libyske styrker under ledelse af premierminister Fayez al-Sarraj fra Libyens internationalt anerkendte samlingsregering har til opgave at sørge for, at de rivaliserende militser overholder våbenhvilen.

Libyens hovedstad og dens omegn har været skueplads for voldsomme magtkampe mellem militser, siden landets mangeårige leder Muammar Gaddafi blev væltet og siden dræbt i 2011.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her