Annonce
Afrika

Mindst 40 dræbt i ny uro i Etiopien

Uroligheder blusser igen op i en region, hvor over en million i forvejen er flygtet fra en etnisk konflikt.

Mindst 40 mennesker er dræbt af paramilitære styrker i det østlige Etiopien i løbet af weekenden. Det oplyser en talsmand for det lokale styre i Oromia-regionen.

Det er de seneste uroligheder i en længerevarende etnisk konflikt på grænsen mellem provinserne Somali og Oromia. Urolighederne har i forvejen sendt over en million mennesker på flugt.

Tungt bevæbnede medlemmer af en paramilitær styrke skød hen over grænsen fra Somali-regionen mod Oromia-regionen, siger talsmanden, Negeri Lencho.

- Vi ved stadig ikke, hvorfor liyu-styrker angreb områderne lørdag og søndag, siger han med henvisning til de paramilitære styrker.

- Men vi ved, at alle ofrene var etniske oromoer. Mindst 40 blev dræbt i angrebene.

Oromoerne, der bor i Oromia-regionen, er en af de store etniske grupper i Etiopien. De har længe følt, at de er sat uden for indflydelse.

En uge tidligere havde bander plyndret ejendomme, der tilhører etniske minoriteter i byen Jijiga, der er hovedby i Somali-regionen.

I 2015 begyndte en ny bølge af demonstrationer i Oromia på grund af jordrettigheder. Hundredvis blev dræbt af regeringsstyrker over de næste to år og tusinder fængslet.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her