Annonce
Afrika

670 soldater savnes efter jihadist-angreb i Nigeria

De militante islamister i gruppen Boko Haram i Nigeria har stormet en militærbase. Næsten 700 soldater savnes.

Den voldelige islamistiske gruppe Boko Haram har løbet en militærbase over ende i den nordøstlige del af landet. Det siger sikkerhedskilder i Nigeria.

Kilderne siger, at der på basen var 734 soldater. Den øverstkommanderende er sammen med 63 soldater nået frem til byen Geidam 60 kilometer væk.

Men der savnes 670 soldater efter angrebet, der fandt sted i delstaten Yobe.

Angrebet på basen skete lørdag aften. Det kom, mindre end 24 timer efter at Boko Haram havde angrebet en militærkonvoj i delstaten Borno, der er nabo til Yobe.

23 soldater savnes fra angrebet på konvojen, og nogle køretøjer er også væk.

- Boko Haram-terrorister angreb tropper fra den 81. Fremskudte Brigade i Jili landsbyen i Geidam-distriktet. Terroristerne kom i stort antal omkring klokken 19.30 og løb basen over ende efter en heftig kamp, der sluttede klokken 21.10, siger militærkilden, der vil være anonym.

Det er ikke klart, hvad der er sket med de savnede soldater.

En leder fra en lokal milits, der bekæmper Boko Haram, siger, at der er tab blandt soldaterne, men han har ikke noget tal.

Boko Haram har tidligere erklæret, at den støtter Islamisk Stat.

Gruppen indledte sit islamistiske oprør i det nordlige Nigeria i 2009. Militsfolk har blandt andet angrebet skoler og kirker og myrdet løs blandt civile.

Det menes, at Boko Haram siden 2009 har dræbt mindst 20.000 mennesker.

Flere end to millioner mennesker er tvunget væk fra deres hjem.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her