Annonce
Afrika

Mindst ni dræbt ved angreb på ministerium i Mogadishu

Embedsmænd var fanget i bygning under skudveksling. Ansatte blev dræbt eller såret, da de sprang ud ad vindue.

Mindst ni blev dræbt ved et angreb lørdag på Somalias indenrigsministerium. Sikkerhedsstyrker dræbte efterfølgende de tre angribere under en to timer lang skudveksling i bygningen.

Militante fra den ekstremistiske gruppe al-Shabab siger, at de udførte angrebet.

En del embedsmænd blev fanget i bygningen under den lange skudveksling. Nogle ansatte blev dræbt eller såret, da de hoppede ud ad vinduerne for at slippe væk.

- Mere end 10 personer blev såret, og antallet af dræbte kan stige, siger oberst Ahmed Mohamed.

Angrebet begyndte tidligt på dagen med udløsningen af en selvmordsbombe.

Den islamiske al-Shabab-milits, som en arm af al-Qaeda, slår ofte til i Somalia. Gruppen fik skylden for en lastbilbombe i oktober, som dræbte over 500 mennesker. Angrebet var det blodigste i landets historie.

Regeringen varslede en optrappet offensiv mod gruppen efter denne massakre, hvor bomben ifølge sikkerhedstjenesten vejede mellem 600 og 800 kilo. To timer senere eksploderede endnu en bombe i distriktet Medina.

Kenya har længe kæmpet mod det al-Qaeda-inspirerede Shebab i Somalia.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her