Annonce
Afrika

15 personer er dræbt under flugt fra menneskesmuglere

Under en flugt fra et skjult fængsel har menneskehandlere i Libyen dræbt og såret adskillige unge afrikanere.

Menneskesmuglere i Libyen har i denne uge dræbt mindst 15 personer og såret endnu flere, som forsøgte at flygte fra et hemmeligt fængsel.

Det oplyser Læger uden Grænser sent fredag aften.

Drabene fandt stedt, da flere end 100 personer onsdag brød ud fra et hemmeligt fængsel nær byen Bani Walid i den nordvestlige del af det nordafrikanske land.

Smuglerne, der drev fængslet, åbnede ild mod de flygtende personer i forsøget på at indfange dem.

Læger fra den humanitære organisation har på et hospital i Bani Walid behandlet 25 overlevende. Flere af dem er ramt af adskillige skud, oplyser Læger uden Grænser.

- Mange havde synlige ar, elektriske brandsår og gamle, inficerede sår, oplyser organisationen fra sit hovedkvarter i Paris.

De fleste overlevende er teenagere fra Eritrea, Etiopien og Somalia, som drømmer om at søge asyl i Europa. En del fortæller, at de har været holdt i fangenskab i op til tre år og er blevet solgt adskillige gange i området ved byen.

De har også oplyst til nødhjælpsarbejdere fra Læger uden Grænser, at op til 40 personer, hvoraf hovedparten er kvinder, blev efterladt i fængslet.

Men de overlevende er endnu ikke i sikkerhed. Menneskehandlerne leder fortsat efter dem, og de er klar til at tage dem til fange igen, oplyser Læger uden Grænser.

Befolkningen i Bani Walid, sikkerhedsstyrker og nødhjælpspersonale opfordrer derfor det internationale samfund til at hjælpe de overlevende.

- Vilkårlig tilbageholdelse kan ikke være løsningen. De har akut brug for beskyttelse og assistance, siger Christophe Biteau, der er chef for Læger uden Grænser i Libyen.

De har også oplyst til nødhjælpsarbejdere fra Læger uden Grænser, at op til 40 personer, hvoraf hovedparten er kvinder, blev efterladt i fængslet.

/ritzau/dpa

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her