Annonce
Afrika

Vacciner skal hindre spredning af ebola i DRCongo

Tilfælde af ebola i havneby i DRCongo har skabt frygt for, at den dødelige sygdom kan sprede sig i landet.

25 mennesker er døde af ebola i DRCongo siden begyndelsen af april. Foto: Junio Kannah/AFP

Sundhedsarbejdere i Den Demokratiske Republik Congo vil mandag indlede en vaccinationskampagne, som skal inddæmme et udbrud af ebola.

Det meddeler sundhedsmyndighederne i landet.

Der er sendt 4000 doser ebolamedicin til byen Mbandaka. Her konstaterede myndighederne i sidste uge de første tilfælde i et byområde, siden det igangværende ebolaudbrud blev opdaget tidligere på måneden.

Læger Uden Grænser åbner ebola-kliniker efter fund i millionby

Ifølge de seneste tal fra DRCongos sundhedsministerium er der bekræftet fire tilfælde af ebola i Mbandaka, hvoraf en af dem er død af sygdommen. Derudover er der to mistænkte tilfælde.

Tilfældene i Mbandaka har skabt frygt for, at virusset kan brede sig yderligere.

Mbandaka er en havneby med 1,5 millioner indbyggere, der ligger ved Congo-floden. Herfra er der en del trafik til blandt andet hovedstaden Kinshasa, der har en befolkning på ti millioner.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har bedt om at få 26 millioner dollar (164 millioner kroner) til at bekæmpe ebolaudbruddet i det centralafrikanske land.

WHO sender også 7540 doser vaccine til landet og forhandler med et af de store medicinalselskaber om at købe endnu en portion vacciner, siger en WHO-talsmand søndag.

Udbruddet er det niende, DRCongo oplever, siden sygdommen for første gang blev opdaget i 1970'erne.

25 mennesker er døde af ebola i DRCongo siden begyndelsen af april, siger WHO.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
WHO
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her