Annonce
Afrika

Etiopien vil frigive politiske fanger for at forsones

Frigivelse af fanger skal skabe national forsoning, siger premierminister i Addis Ababa.

Etiopien vil frigive alle fængslede politiske fanger i et forsøg på at skabe "national forsoning", siger landets premierminister, Hailemariam Desalegn.

Han siger, at de politiske fanger enten vil få deres retssager annulleret eller blive benådet. Også hvis det gælder retssager om terrorisme, hvilket er et markant kursskifte fra regeringens side.

Premierminister Desalegns udmelding kommer efter en række uroligheder i forbindelse med demonstrationer for rettigheder og etniske sammenstød.

Flere højtstående ledere er under krisen trådt tilbage.

Etiopien på Afrikas Horn og de omliggende lande har været rystet af uroligheder og vold i de seneste tre år. De første protester kom i provinsen Oromiya, hvor der blev fremsat beskyldninger om, at folk var begyndt at stjæle jord og ejendomme.

Adskillige dissidentpolitikere, som er fængslet, har været beskyldt for at samarbejde med løsrivelsesbevægelsen Oromo Befrielses Front, som regeringen kalder en terrorgruppe.

Næsten 700 mennesker blev dræbt under uroligheder i 2015 og 2016, viste en undersøgelse, som parlamentet iværksatte.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her